lördag 31 januari 2009

LURT!

Beklager så mye folkens fordi jeg ikke kom med noe innlegg i går! Jeg var utrolig opptatt med å ta inn et busjett som måtte i mål før februar

Men uansett så tror jeg faktisk at jeg har blitt lurt!! Jeg gikk inn på DN (dagens nyheter) for 2 dager siden å finner denne overskriften:

"Regeringen bluffar om nyföretagandet"

Så jeg misstenker at jeg har blitt lurt her i dette kalde fattige landet.
Staten er visst misstenkt for å manipulere statistikk og glorofisere utfall ved å starte et eget foretak. Dette er jo skammelig og helt uholbardt av den svanske stat, og det blir veldig spennede å sa hva utfallet blir her!

Dagens Tips om Stockholm:
After Work er en underbar grei her i Stockholm. Alle gjør det og det er meget sosialt! Pluss at det er et meget bra sted å gjøre small talk

onsdag 28 januari 2009

Dette her jo ikke jeg fått med meg!

Altså dette er det ganske skjukt at jeg ikke har fått med meg! En kvinne har altså skutt to personer før hun ble skytt selv av politiet!
(Dette har altså skjedd i Tromsø...)

Dette er jo nok et eksempel på at det norske psykriatien ikke fungrer. Altså her er det en dame, så gal og ustabil at hun bestemmer seg for å gå til en skole å skyte menneskser! Om denne damen kunne fått hjelp når hun ba om det eller om samfunnet kunne reagert litt tidligere kunne man undvikt denne situasjonen.


Dagens Tips om Stockholm:
Skal du trene anbefales nautilus i Hammarby Sjøstad. Dit skal jeg å kjøre BodyPump i dag. Det blir kalas ;)


tisdag 27 januari 2009

Ut å reise!

Etter min lille visit til Athen har jeg jo såå lyst til reise. Har sett litt rundt på nettet å kommet frem til at det blir en av disse stedene:


Tunisia
Kreta
Warsawa
Istanbul
Antalya
London
New York
København
Barcelona
Paris
Egypt
Kroatsia
Spania


- Skal holde dere oppdatert om hva som skjer ;)


Dagens Tips om Stockholm:
Coffey's på sentraler er faktisk ganske bra! Den ser skikkelig kjedelig ut, men rundstykkene er faktisk veldig gode! Anbefales ;)

måndag 26 januari 2009

Athen!














Jeg var på en ganske soft forretningsreise til Athen i forrgie uke!
Alt var selvsagt betalt og arrangert av CareerBuilder og vel ja, du ser jo på rommene og beliggenheten var helt ok :)

5 stjerners hotell, 5 stjerners mat og 5 stjerners service fra søndag til tirsdag. Det er A OK!

Det var fest hver natt. På deres regning selvsagt og en del interessante foredrag på dagen. Et var med en kar som hadde blitt sprengt i fille biter av en landmine. Når han står der oppe å prater så kjenner man jo at man har det ikke så jævli dårlig selv :P


Dagens Tips om Athen:
Athen er en enorm stor by. Plukk ut 1 sted å være og bli der hele dagen. Det er liten vits å prøve å se hele byen på 1 dag. Da får man enten hjerte infarkt eller så blir man bare stressa.

http://intressant.se/intressant - en annen svensk blogg side!

fredag 23 januari 2009

Barack Obama rydder opp!

Barack Obama vil stenge Guantanamo!
Innen 1 år skal alle fanger bli ført vekk fra Guantanamo, han har også satt opp en hel del nye retningslinjer for hvordan man skal håndtere terror misstenkte, noe som kan behøves etter alt det syke amerikanskje tjenestemenn (og kvinner) har gjort med terror mistenkte.

Vi har også sett at terror misstenkte har vært i fengsel i flere år uten noen som helst dom, noe Amnesty har reagert sterkt på. Dette skal også endres og være på plass i løpet av dette året.

Jeg synes at dette er helt konge, og endelig virker det som at USA har en bra leder igjen.


Dagens Tips om Stockholm:

Om du skal gå å se Gomorra. Ikke ha for høye forventinger (som jeg hadde) filmen er bra. Men ikke drit bra. Den har et heftig uttrykk og det er en skikkelig tankevekker, men den blir litt treig og det er lenge mellom høydepunktene...

(Knuff - en svensk side om blogg)

fredag 16 januari 2009

Bankkort!

Halleluja!
Endelig har jeg fått meg bankkort! Såå fryktelig deilig å tenke at man slipper alle stygge gebyrer. At jeg endelig kan få lønn samtidig som alle andre og at jeg faktisk kan ta ut penger i minibanken uten å halshugge min personlige økonomi. Man får jo så sinnsykt mye ekstra gebyrer når man tar ut penger i minibanken!

Dagens Tips om Stockholm:
Gomorra, er en ny film som handler om makt, penger og undertrykning.
Italias mafiaby nummer 1, Neapel, der Camorrans regler og lover styrer innbyggernes liv. Vi følger fem liv, i og utenfor Camorrans grupperinger, som flettes sammen til en voldsom og skrekkelig historie om en by uten håp, der verken skurker eller offer kommer utenfor sin skjebne.
Gomorra bygger på den bestselgende boken med samme navn av Roberto Saviano.

Den skal jeg se i kveld! :)


onsdag 14 januari 2009

Hva skal barnet hete?

Jeg skrev for en liten tid siden at jeg tenkte på å registrere en bedrift. Jeg har bestemt meg for det og jeg skrev ned 50 forskjellig navn som kunne vært kult. Jeg har strøket 47 navn og her er de 3 finalistene:
Fredag
TimeToShine

Ambasiøs

Jeg lurer selvsagt på hva dere synes? Hvem er det beste navnet??

Dagens Tips om Stockholm:
Om man vil finne på noe etter jobb idag kan man gå på efter jobb jazz på Vattenledningsvägen 46!

tisdag 13 januari 2009

Sverige toppar hållbarhetslista

Sverige har blitt kåret til det landet som kommer til å holde lengst. Det vil se har best utvikling i riktig retning. Sverige er jo langt mer eco minded enn det Norge. Blant annet Stockholms kollektivtrafikk er et bra eksempel. Sort sett alle busser går på biogass eller etanol. T-bane og tog er drevet med stort sett bare miljøvennlig produsert strøm. Det er vel ikke noe annet å gjøre enn å ta hatten av for gratulere Sverige med seieren! Gratulerer söta bror ;)

Dagens Tips om Stockholm:
Når jeg allerede har gitt en tur tips, Vasaparken ved Odenplan er også fint sted å titte innom.

söndag 11 januari 2009

Starte eget....

Jeg går rundt med tanker om å starte en egen bedrift. Ikke fordi at jeg har planer om at den skal tjene masse penger og at jeg skal ta over verden, men tenk så kult det hadde vært å kunne skape noe! Også er det jo ofte man får verdens beste ide også gjør man ingenting med den. Nå kommer jeg faktisk til å få muligheten til å sette den ideen ut i levet. Ikke fordi at jeg har planer om å bli superrik på det, men tenk så morsomt!


Dagens Tips om Stockholm:
MonteliusGången er et perfekt sted å gå tur på kvelden. Med vakker utsikt over stor Stockholm. Den ligger ved Mariatorget :)





lördag 10 januari 2009

Ting du ikke visste om The Simpsons

Jeg er ikke en ekstrem Simpsons fan, men det er jo utrolig morsomt! Her er et par ting du ikke visste om de!

- Lisa har feiret sin 8 fødselsdag 2 ganger.
- Det tar 8 mnd. å lage en episode!!
- Teamet som lager Itchy and Scratchy er tegnet slik at de skal ligne på produsent teamet til the simpsons

- I introen til hver episode blir Maggie scannet i kassen på butikken. Prisen på Maggie er da 847.63$ som er hva det koster å fostre opp et spebarn pr. mnd i USA. Etter statistikken hvertfall.

- Moe har happy "hour" fra 5 til 5.30


Så det var 5 kjappe om The Simpsons!

Dagens Tips om Stockholm:
dette er ikke et tips om Stockholm da men en liten greie jeg hvertfall har tenkt over en del ganger:

Man er jo lei av alle gamle Simpsons episoder som går igjen og igjen i reprise. Man tenker jo: Hvorfor bare starter de ikke på sesong 1 episode 1?!

Svaret på det er enkelt. Om de skulle sendt alle i rekkefølge og ha 3 episoder om dagen hadde de brukt 1 år og 6 mnd... Og det blir nok litt kjedelig skal jeg være enig i!
Leste det på en diskusjon på TV6 sitt forum!

fredag 9 januari 2009

LF stockholm VS. Devote


Hehe, jeg har jo som kjent kommet i en litt småpinelig situasjon med en norsk/svensk blogg (vaarplats) og tenkte jeg skulle poste en liten update!
Alle elsker jo å lese om en komflikt!





Det siste som har skjedd er at jeg fått følgene beskjed fra deres admin:

"Roy Andre: Nei, vi har svensk blogg fordi det er mye bedre enn norske. vi skriver jo moteblogg, og vi syns devote virker som en riktig plass og være da. Ha en bra dag!"

Det er jo tydelig at disse jentene har tenkt grundig ut hvor de skal være og har prøvd å nisje seg mest mulig... det er sikkert kjeeempe bra!

Men disse blogger i en svensk bloggportal så det vil si at de har gitt opp det norske folk sitt syn på mote. Kanskje de har et poeng? ikke vet jeg....
Dagens Tips om Stockholm:
Legg inn en CV på CareerBuilder også sender de deg forslag til jobb som er relevant til din profil.
Funker drit bra og det går kjapt å legge inn!

onsdag 7 januari 2009

kundeservice

Stakkars de menneskene som sitter i diverse kundeservicer rundt om i verden! Tenk å sitte der å bli skjelt ut av en idiot som ikke har peiling hva han snakker om (kunden) og allikevel har du ikke lov til å være en dritt tilbake fordi sjefen din har trøkt sin service policy for langt opp i ræva di...

Det er fryktelig synd om disse menneskene!


Det er altså de som må sitte å ta imot all dritt for alle de upopulære avgjørelsene ledelsen har tatt. Jeg må inrømme at den siste måneden har jeg skjelt ut 3 stakkars mennesker på 3 forskjellige kunderservice mottak pga disse sakene:
1. Sony fant ut at de ikke hadde lyst til å lage en USB driver til kameraet mitt.
2. Prisgarantien på EL- giganten.
3. Oppheve et kjøp.

Altså jeg som forbruker blir selvsagt frustrert når ikke ting er som det skal. Og jeg som forbruker må kanalisere denne aggresjonen og si hva jeg mener. Så da er det selvsagt kundeservice kontoret som får huden full av mine meninger :P

Nei, jeg synes at disse stakkars menneskene fortjener en varm tanke fra tid til annen!

Dagens Tips om Stockholm:
Systemet på Norra Stasjon har oppe til 20 på fredager! :)

Tør ikke gjenopplive pasienter

Det er visst slik (artikkelen):
Ambulanse personell og sykepleiere tør visstnok ikke gjennføre hjerte og lunge redning i frykt fordi det kan skade pasienten.

OK, men da tenker jeg:
Om en person er så døende at den trenger hjerte og lunge redning, hva er det det værste som kan skje? at personen dør??

Forsår jo at det kanskje er litt "skummelt" men å redde liv er vel en stor del av jobben i denne bransjen eller? Så jeg må si meg helt enig i hva Maaret Castrén mener. Nemlig at man burde ta en skikkelig kraft tak både i holdning og utdanning på dette omerådet!


Dagens Tips om Stockholm:
Gratis konsert på bar 122 på søder (Folkungagatan 122). Det er New Keepers som spiller rock fra 22:00.

måndag 5 januari 2009

Norsk/svensk Blogg!

Dette er en norsk/svensk blogg! Det er 3 norske jenter som blogger i en svensk blogg (devote) jeg tenker jo i ekstase at dette er noen som bor i Stockholm, men det er det altså ikke...

Jeg ble jo som sagt overlykkelig og skriver en kommentar i et av deres innlegg:
"wow, finnes det flere norske i Stockholm?!"
(jada, litt teit jeg ser det nå =P )


Men til min store skuffelse får jeg dette svaret:
"Roy Andre: Hva er det du mener?? Jeg bor ikke på noen måte i Stockholm! "

"Hun tror jo åpenbart at jeg er en ekkel mann som desperat prøver å sjekke henne opp"

Og for det første så virker det nesten som at hun er fornærmet over at jeg har antydet det, og for det andre knuser jo denne hendelsen alle teorier om at norske alltid er så hyggelige og sjarmerende!

bloggen til de 3 norske jentne: http://vaarplats.devote.se/

Dagens Tips om Stockholm:
Ta en tur ut å mingle, tross alt er svensker mye hyggeligere enn normenn

ny logo nytt design

WUHUU! Hadde en ny rekord i forrgie uke :)

Jeg hadde hele 14 unike besøkere og sprengte mitt mål om å få 10. For og premiere meg selv og bloggen kommer jeg til å lansere et nytt design og logo (lysende grønn blir litt kjedelig i lengden).

Ha en strålende dag folkens! :)




Dagens Tips om Stockholm:
Jeg tok på meg skjerf og vanter på vei til jobb idag. Himmel og hav vilken varm drøm! :) Istede for å komme iskald og deprimert til jobb så var jeg varm og opplagt!

lördag 3 januari 2009

need for speed undercover

Som sagt her jeg nå fått meg nintendo Wii, og jeg har selvsagt kjøpt meg en par spill også!


Need for Speed er jo et gutte spill uten sidestykke! Man har kule biler, i alle loading screener mellom løpene er den en slank dame med store silikon pupper og man kan til og med "mekke" på bilen slik at den får akkurat den ytelsen man vil ha.


Jeg sier ikke at dette er bra, fordi: jeg synes det er litt harry med damer med silikon pupper, super stylede biler og mekking...


Men det er fortsatt jævli kult å kjøre fra politiet, vinne løpene og når jeg nå har kommet 44% ut i spillet er jeg fortsatt ikke lei. Det finnes mange forskjellige typer av løp og det er fortsatt utfordrende.

Det er ikke bra, heller ikke dårlig jeg gir det terningkast: 4


Dagens Tips om Stockholm:
Dette tipset er en korrigering til noe jeg har sagt tidligere: Jeg sa at hvis man hadde dårlig tid til toget eller tunnelbanen og kom fra vasastan kunne man løpe inn bak nordic sea hotel. Dette var fra en tid da ting var mye varmere! folkens, kanskje det er litt trangere og det tar litt lenger tid å gå inn på arlanda express, men gud! det er varmt og herlig der inne :) spesielt i disse iskalde tider!

fredag 2 januari 2009

Wii!

Jeg må jo bare si at jeg fikk en Wii til jul! det er jo såå kult!

Jeg har fått meg et par spill som jeg skal skrive om senere, men først har jeg et par ting å si om selve konsollen...

Det som er bra er jo at den ser jævli fresh ut og siden det er nintendo så fins det masse morsomme og orginale spill til den.

MEN det finnes jo ikke DVD spiller på denne dritten! det er jo heelt talentløst spør du meg... Og grafikken er heller ikke så kjempe mye å rope hurra for, men det er egentlig ikke kjempe viktig for meg.

Så i bunn og grund vil jeg ikke si at dette er en guds gave til menneske, men heller ikke at den suger. Siden den ikke er monster dyr vil det si at det er en perfekt julegave som settes stor pris på =)

Dagens Tips om Stockholm:
Skal man til Stockholm rundt disse tider så ikke tro at dette er et sted som er varmere enn hjemme... Her har det nemlig vært paramafrost siden langt før nyttår og det blir lett 10 kalde! Og siden det er en storby med masse gater vil det si at enkelte gater blåser det en hel del i, slik at det blir skikkelig jævli kaldt!

torsdag 1 januari 2009

nyttårsaften

Da var den vanlige, litt oppskrytte, men fortsatt morsomme nyttårsaftenen over! og jeg gir årets nyttår får en terningskast 3!
Ikke for morsomt, men fortsatt helt ok, den havner midt på treet :)

Det dro selvsagt litt ned at jeg ikke hadde rukket å kjøpe fyrverkeri eller champagne!! Men et veldig godt selskap hos Sofia trekker kvelden opp til en 3'er!


Jeg ønsker et godt nyttår til alle mine lesere og lover at 09 blir en kanon år! :)

Dagens Tips om Stockholm:
Om man skal ha pizza 1 nyttårsdag må man være ute i god tid! Jeg var nemlig innom 3 butikker i går for å få tak i en ussel frossenpizza! først var jeg hos Lidl som var stengt, så kom jeg til coop... de var utsolgt! så jeg måtte gå til Wasahallen, de hadde nesten utsolgt, men fikk plukket med meg en fin grandiosa :)