tisdag 24 februari 2009

132 lesere på 1 DAG!!!






Da har jeg endelig en ny rekord!

Det var 132 personer inne på min blogg på fredag, det er faktisk ganske bra til å være meg :)


Dagens Tips om Stockholm:
God klassiker Gamla Stan! Perfekt sted å vise til noen som kommer på besøk :)

LIV på Mars... DETTE er beviset!

Det har lenge vært spekulert og ikke minst konkludert at det er liv på Mars. Og man har hele veien sett tydelige spor etter vann.
Den 28 mai i fjor ble noe nytt oppdaget... Vanndamp!
Dette på kameralinsen til Phoenix MarsLander...(http://www.dagbladet.no/2009/02/24/nyheter/vitenskap/mars/astronomi/5008381/)Her )

Her finnes det altså 2 muligheter:
1: At det finnes vann på Mars
2: Vulkaner...

Men nr 1. er kulere! Om det finnes vann er det høyst trolig at det finnes organisk liv på planeten.

måndag 23 februari 2009

Northug vs. 66 år gammel langrennsfan

Petter Northug vant og gikk et utrolig smart løp, samtidig som han kjempet knallhardt i spurten...
(http://www.vg.no/sport/ski/vm/2009/artikkel.php?artid=548286)

Satt alt det til side så er det altså en 66 år gammel langrennsfan fra Sverige som skjeller Northug etter noter! Helt utrolig! Sikkert en idiot fra norrland eller no, en bitter type som ikke har noe annet å gjøre enn å klage...

onsdag 18 februari 2009

Norsk startet storm?

Den NORSKstartede protest kampanjen virket!!
Det som er litt ironisk her er jo at resten av verden raser over de nye brukerbetingelsene, men blindet av at vi faktisk fikk 1 sak gjennom velger vi de å holde pent kjeft.

For her i Sverige koker nemlig brukerne over de nye betingelsene. (http://aftonbladet.se/nyheter/article4443835.ab)

Hehe, det var bare veldig ironisk...
Dagens Tips om Stockholm:
Skal til BoLagret i dag, ligger ved skanstull ved Ringen... Det skal visst være bra med store bilder der!

tisdag 17 februari 2009

Segway!

Altså, en Segway er jo alles våte drøm eller?

Den er jo perfekt for ALLE som bor i en by. Den er liten, lett å bruke, går på strøm, MEN den er jo litt dyr…

Denne herligheten kommer på rundt 60 000 om man skal kjøpe den i Sverige, men om man importerer den selv fra Indonesia (har gjort litt research) kan man slippe unna med bare 40 000 som jeg mener er en nåen lunde grei pris. Den er jo tross alt DRIT KUL!

Og i og med at jeg har gjort litt research om dette og har lyst til å kjøpe en må du gjerne vise din interesse ved å sende meg en mail! (roy_andre@live.com) så kan jeg hjelpe deg også med å få tak i en liten rakker ;)

Søkte litt rundt på nettet å fant ut at på Colombia (http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=538344=) kan man får guidede turer med denne herligheten på San Andres - det er jo helt konge! :)
Dagens Tips om Stockholm:
NorraBrun - en av Stockholms beste stand up klubber. Jeg var der en tur i går sammen med jobben og så på min kompis Martin Lagos.
David Batra var der og han må jeg si er en av de morsomste personene jeg har sett! Helt konge!
Han kjører forøvrig i dag også ta tur innom (koster 140,-) ligger på Surbrunnsgatan 33...

måndag 16 februari 2009

Politiet - en slem pappa

Alle har sett det på film. En alkoholisert slem pappa som er slem og ekkel…

Hvordan jeg klarer å binne dette opp mot politiet?

Tenk slik:Denne pappaen er alltid snill innerst inne, men har gjort fryktelig mange dumme ting. Men innerst inne finnes det alltid noe godt (litt som semlan jeg sitter å spiser nå ;) Man spiser seg lissom igjennom all den ekle kremen for å komme til midten, det gode - nemlig: marsipanen)


Men dette innlegget handler verken om slemme fedre, eller semler. Det handler om politiet og deres utskeielser i det siste!

Vi så at i tidlig februar hadde det svenske politiet litt trøbbel med et par rasistiske kommentarer under en biltur igjennom Malmö. Ikke det at jeg på noen måte er rasist, men jeg må si at jeg ikke blir så fryktelig opprørt når jeg så denne filmen. Jeg tror nok at jeg kunne gjort det samme selv. Tenk at man sitter i samme bilen hver dag, man ser de samme ungdommene gjøre de samme dustete greine hver eneste dag, og det verste av alt er at de (politi mennene) ikke har lov til å gjøre noe!
Klart man blir frustrert...
Noe jeg ikke kan si meg enig i er dette (http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=536359). At under den svenske politiutdannelsen blir man pepret med rasistiske uttrykk, det er å gå for langt. Disse ferske politimennene som sikkert er hypermotiverte skal få prakket på seg navn som Neger Niggerson og Oskar Neger, og allerede der legge de moralske grensene ganske lavt.
Artikkelen i VG handler jo om en student på denne skolen og han sendte et brev til ledelsen... Og ingenting ble gjort, noe som tyder på at moral er et stort problem for det svenske politiet også oppover i organisasjonen. Så jeg mener det at to politimenn som sitter å snakker litt dritt på en patrulje er ikke så mye å skrike for, men når dette er et stort problem i hele organisasjonen. Da begynner det å bli ille!

For å binne ting litt ned her på slutten da så er det jo en gang slik at kanskje så er politiet ikke helt perfekt, men innerst inne så vet de at deres jobb er å holde sånn någen lunde ro og orden, og det er de vertfall bra på! Og alle har sine personlige ting å bli bedre på , politiet i Malmö på sin side har moral...


Dagens Tips om Stockholm:
Retro på sveavägen er en liten og koselig bar der man kan stikke å ta en øl (for bare 29 spenn) og snakke i koselige omgivelser! Ligger ved Hard Rock Café...


Finn Vs. NAV - En tapt kamp (klikk for link)


http://www.dinside.no/803994/dette-virker-helt-rart

Saken er visst slik at på noen områder har NAV (en statlig aktør) flere stillinger enn Finn (en privat aktør) og omvendt. Og det er visst helt sjukt at disse tallene stemmer overens! Noe det slett ikke er i og med at det er 2 komplett forskjellige aktører vi snakker om. Finn er som skrevet tidligere en privat aktør som tar penger for annonsering. Nav derimot er en statelig aktør som er gratis og legger ut alle annonser i det offentlige, de private bedriftene som velger å bruke denne gratis tjenesten samt at de skanner en hel rekke aviser i Norge. Journalisten (Synne Hellum i din side) har visst ikke gjort all verden research før hun har satt i gang her...


Hun skriver også et spørsmål i teksten:
"er det mange arbeidsgivere som unngår Finn.no og bruker andre kanaler?"

Altså er det mulig å gjøre et så talentløst forarbeid før man lager en artikkel? Altså utgår hun fra at Finn er en selvsagt ekstern leverandør av stillingsannonser for alle bedrifter. Det er helt feil. Finn er bra aktør, men de tar seg godt betalt!
Finn er en aktør og en portal sammen med mange andre, Finn har alt fra Jobb til Reise. Det samme som bla. MSN har. Finn har 1,7 millioner besøkere i uken, MSN på sin side har 2,3 millioner besøkere i uken. Så det vil si at Finn er en mindre aktør på et stort marked.



Heldigvis har hun kontaktet noen som vet hva de snakker om. Nemlig Hans som er kontorsjef på NAV. Han poengterer selvsagt at NAV henter inn en god del flere annonser fra flere medium.

Men må si at dette er en latterlig artikkel fra DinSide, og blir litt skuffet. Jeg er nemlig en fast leser! Dårligere forarbeid og research har jeg aldri sett!


Dagens Tips om Stockholm:
Det finnes en skikkelig original indisk restaurant på Torsgatan 27. Den heter Razamahal og er billig, har sjarmerende innredning og maten er helt grei! Anbefales!

fredag 13 februari 2009

Sykt! (klikk for link)

Sier det igjen jeg altså, psykiatri Norge er helt talentløst!

Men det er veldig bra at de satte inn tiltak før det var for sent (denne gangen)

måndag 9 februari 2009

Hvordan tjene penger på bloggen!

Jeg veldig glad i penger.
Jeg tror faktisk at jeg elsker penger <3>
Spesielt de pengene man får uten å jobbe for de!
Og det er jo slik at man faktisk kan tjene penger på å blogge! Her er noen mulighter man har:
En måte er jo Google Adsense, men det tjener man jo ikke akkurat fett på...
En annen måte er å blogge om andre nettsteder, og da kan vi snakke CASH, dette er noe som ikke har kommet til Norge riktig enda.
Men i USA kan man tjene opptil 6 000 kroner per innlegg om han har relevant trafikk og om man skriver bra innlegg.
I Norge derimot får man nok bare maks 800 kroner.
Om man er interessert i dette kan man ta kontakt med det svenske selskapet ReviewMe som er et mellomledd mellom blogger og annonsør.
ReviewMe har et par regler, et innlegg må være minst 200 ord lang, men det spiller ingen rolle om omtalen er bra eller dårlig (all PR er tross alt bra PR ;)
En annen sak er annonsering.
For å bli en relevant aktør på annonsering må man ha en relevant trafikk.
Da må man se på trafikk. For å få relevant trafikk må man gå sammen for å få så mye trafikk som mulig.
Om det er noen som synes at det er interessant å være med i et slik nettverk og er nysgjerrig. Da er det selvsagt bare å sende meg en mail: roy_andre@live.com


Dagens Tips om Stockholm:
3D kino invaderer jo Stockholm om dagen, det burde man absolut teste en dag!

Reiseplaner!

Her er stedene og jeg har tatt meg bryderiet med å finne ut hvor varmt det er på de forskjellige stedene:
Destinasjon Hvor varmt
Tunisia: 17
Kreta: 20
Warsawa: 8
Istanbul: 13
Antalya: 15
London: 12
New York: 10
København: 7
Barcelona: 14
Paris: 10
Egypt: 17
Kroatsia: 14
Spania: 20

Der ser ut til at det første poenget går til Spania og Kreta (varmest) og ligger forran alle andre!

Dagens Tips om Stockholm:
Det er en afrikans filmfestival på en av kinoene ved stureplan, jeg skal dit i dag for å ta tempraturen på stemningen ...

fredag 6 februari 2009

Aass for oss!

Som stolt drammenser snubler jeg over en artikkel på dinside. Det gode gamle bryggeriet har skrudd opp tempoet og har den beste salgsutviklingen i 2008 (16,7 %), dette mye gå grunn av det herlige prisberømte juleølet, og ganske enkelt fordi vi drikker mer øl en før.





Dagens Tips om Stockholm:
det er fredag og det bogner av after work og kulturliv her er et par tips:
Livemusik på Dubliner - Lazareth: starter 22:00
Göta Källare (GK): fri entré frem til 23:00

onsdag 4 februari 2009

SEB (klikk for link)

Jeg har jo som kjent tidligere fått meg et fett nytt SEB bankkort med en ganske sweet deal! Denne dealen innebærer at jeg betaler ingenting for kort, uttak, nettbank og betaling over nettbank i 1 år... Og da lurer jeg på hvor smarte disse menneskene som styrer dette egentlig er ikke sant (for all del, sikkert smartere enn meg).


Også snubler jeg over dette innlegget på E24...

SEB for skattesmell på 1 100 000 000 000 NOK. Etter å ha tapt en rettsak i høyesterett. De hadde visst omgjort kapitalinntekter (som vil se renteinntekter, aksjeutbytte osv). med lønnsinntekter (lønn, sykepenger osv). Dette var kanskje ikke så kjempesmart, og det klirrer godt i kassen til de norske skattemyndighetene.
Dramaet har nemlig utspilt seg i Norge...



Dagens Tips om Stockholm:
Syster o Bror - et bra standup sted!
Bra stemning og bra komikere, det koster 100,- om du ikke er student for 1 kveld. En pils koster btw 29,-
Det ligger ved KTH!

tisdag 3 februari 2009

Hvordan det går med mitt foretak

Da er det startet og oppe å går! Jeg kommer til å fakturere mitt første treningssenter allerede i morgen!

stilig, stilig....






Dagens Tips om Foretak:

Annonse selgere er en sleip rase. De sender som regel ut villedene og missvisende presentasjoner av sine løsninger. Og det hender svært ofte at de påstår du har kjøpt noe når du ikke har gjort det... så trå litt forsiktig å vær oppriktig, tenk på at det tross alt er et menneske i andre enden av telefonen ;)

måndag 2 februari 2009

The Pirate Bay

The Pirat Bay er jo ute i hardt vær om dagen og under ser du en drit bra link som summerer opp hele forløpet.


Deres rettsak starter jo 16. februar. De hadde tidligere denne razziaen som ble debattert og kommentert over nettet verden over. Så linken får du en kronologisk oversikt over forløpet, så om du er intressert i emnet er det bare å sette seg ned med en kaffe også har du en helaften ;)
Dagens Tips om Stockholm: Om du skal ut på byen så var det litt kult å gå på Berns. Men nå som Spy Bar på stureplan har blitt renovert har byen igjen en ny konge. Spy Bar en nemlig eid av de største mote og trend ikonene i Stockholm og klientellet er deretter. Og om du kommer inn burde man ta seg til "GubbRummet" der alle de fine damene er!