tisdag 30 december 2008

TV!


TV!!!

Endelig har jeg blitt en av de kule gutta og fått meg en stor fet TV ;)
hun heter Samsung og er 37" stor og går under den herlige kategorien full HD :)


Det var et veldig bra tilbud på mediamarkt! den kostet bare 7 777,- så det anbefales!

Dagens Tips om Stockholm:
IKKE gå ut på byen på nyttåsaften! alle steder er smekk fulle og det koster minst 300 spenn og komme inn!

Dette ligner ikke Oslo!

http://aftonbladet.se/nyheter/article4088154.ab

Alle vet at dette som nå skjer på Gaza er helt forferdelig, og nå har faktisk lille landet Norge også kastet seg med i opprørene for en gangs skyld!

(film: http://atvs.vg.no/player/?id=20489)

Israeldemostrantene braket sammen med politiet utenfor Israels ambasade og jeg synes det er helt konge at endelig klarer Norge og Osloå si sin mening sammen med Bacelona, Lyon osv.

Dagens Tips om Stockholm:
pssst! ølet man før kjøpt i butikkene her i Svergie er såkalt folkøl, denne er MYE svakere enn vanlig øl. Skal man ha skikkelig øl som man har hjemme i Norge må man gå på systemet å kjøpe "sterk øl" ;)

torsdag 25 december 2008

Mat

Herregud, jeg er så mett!!

Det er 1. juledag og årets mat høydepukt er nådd: julemiddag hos bestemor og bestefar. Jeg har satt meg ned etter den 3 porsjonen med fet og herlig julemat. Magen er steinhard og jeg angerer bittert at jeg ikke bare kunne stoppe etter 1!
Man sitter der mett og ekkel, man kjenner hvordan blodårene strammer seg og det er like får man får hjerteinnfarkt. Men, men det er jo såå godt!


Et lite tips kan jo være og drikke litt akvitt til maten, siden den sprenger fettlegemene så ikke det blir alt for mye som legger seg på lårene ;)
Dagens Tips om Stockholm:
Man kan ta båten (en kryssning) til Tallinn for en veldig billig penge, båtene tar mellom 1 og 2 dager og kan være kjempe bra om man har lyst på litt eventyr på en helt vanlig helg!

fredag 19 december 2008

Jul!

Da sitter jeg endelig hjemme!
Etter en lang natt, opp klokken 5 og en reise på 4 timer (fra dør til dør) er jeg endelig hjemme og slapper av :)

Det som er det beste med å komme hjem er at man blir sååå bortskjemt (dere vet helt sikkert hva jeg snakker om!) :P

Man er helt sjef, og man får absolut alt man peker på, man har ingen forpliktelser, man kan bare ligge på sofaen og koble heelt av!
_______________________________________________________
Hehe, hadde en diskusjon med pappa i bilen fra Gardemoen og hjem. Han var nemlig nysgjerrig på om det var sant at man hadde det mye bedre i Norge, fremfor Svergie.

Reaksjonen hans sier jo alt:

Han fikk sjokk når jeg sa at man IKKE får halv skatt i desember, og han forsto ikke at det var lovlig at man ble trukket skatt av feriepengene sine.

Men den reaksjonen konkluderer jeg at man har det MYE bedre i Norge enn hvis man bor i vårt herlige naboland; Svergie
Forøvrigt så opplyste han meg om at en badevakt ansatt av kommunen har 140 NOK i timen (Dette er med tillegg og sånt), og det er ganske sjukt!
Jeg hilser varmt til mine lesere i Sverige og ønsker dere alle en god jul :)

torsdag 18 december 2008

Norge



Ok, da sitter jeg siste dagen på jobb før "juleferie". Gleder meg kjempe mye til å komme hjem! Har ingen spesielle planer annet enn og jobbe på Akropolis (mitt gamle jobb) den 23 og 26! Jeg tok 2 tider for moro skyld :)



Dagens Tips om Stockholm:
Når du skal til flyplassen. Vær ute i GOD TID!! Arlanda er nemlig kåret til en at Europas dårligste flyplasser, og de har et talentløst system på innsjekkinger. Dvs. at det tar skinnsyk lang tid å sjekke inn :S


onsdag 3 december 2008

Familiebesøk

Lenge siden jeg har skrevet!



I helgen hadde jeg besøk fra Mamma og mine søsken (Ida og Bjørnar), det var skikkelig morsomt og koselig! De kom på fredags kveld, jeg var ute på feiret busrdagen til Saras mamma (Birgit). Vi var først på Berns og etterpå dro vi og så The Producers. I hvertfall så kom de til centralen kl 22 og vi fikk ikke gjort så veldig mye den kvelden. Men på Lørdag sto vi opp ganske tidligt for å være turister. Vi startet dagen med å gå ned Drottninggatan til vi kom til slussen. Der tok vi kathrinahissen som kostet 35 spenn! latterlig dyrt! I hvertfall kom til oss over til Götgatan og stoppet på Waynes Coffe house og tok en kopp kakao. Sara skulle jobbe på avslutningsfesten for filmfestivalen så hun måtte dra. Jeg og familien dro da til öb og handlet godis og taco. En norsk tradisjon er jo faktisk å kjøpe masse godteri når man er i Sverige :)



Vi kom hjem og sovnet på soffaen fordi hadde vært ute å gått hele dagen. Etter å ha sovet litt laget vi taco. Taco fordi at mamma lager verdens beste taco! Jeg spilte litt ps2 og xbox med Bjørnar slik at han ble glad :)





Vi sovnet rundt klokken ellve og man sov godt frem til klokken halv 3 da Sara kom hjem :) og hun hadde masse og fortelle :P


Vi sovnet igjen etter litt også våknet vi rundt klokken 9. Bjørnar var i knallform fordi vi skulle til Stockholm Skatepark! vi sto opp, fikset oss og gikk ut rundt elleve. Jeg viste Mamma og Ida Gallerian og NK slik at de hadde nok å gjøre mens vi dro til fryshuset. Vi var der rundt 2 timer, vi filmet og skatet. Til og med jeg testet den store rampen, det var drit kult!


Etter at jeg og Bjørnar møtte mamma og Ida på Gallerian tok vi 2 pølser for å få litt energi. Vi dro hjem og så på filmen (Indiana Jones) som Bjørnar hadde kjøpt. Alle sovnet denne dagen også. Vi våknet etter en stund også dro på Mongolien BBQ på Bamboo Room. Vi laget kakao og tente det 1 adventslyset når vi kom hjem. Vi la oss rundt 10 og sovnet fort etter en lang dag.





De dro sammen med meg til centralen og vi skilde lag der da jeg skulle på jobb. Det var en kjempe hyggelig helg og det var kjempe koselig å få se mamma, Ida og Bjørnar igjen!





Dagens Tips om Stockholm:
Et mysgit (koselig) sted å spise crepes på er Creperie Fyra Knop! Det ligger på Svartensgatan 4 ved Slussen!