måndag 15 juni 2009

Verden mot en bedere tid?

ALLE verdens børser har nå gått opp de siste månedene. Og en børs er som vi vet et sted der man invisterer penger fordi man tror at en bedrift skal gå bedere. Og når en børs går oppover går bedrifter bedere...

Når alle verdensbørser går oppover innebærer det at alle tror at verden kommer til å gå bedere fremover. Og det er vel et ganske klart signal om at verden har fått ny vind i seilene, og vi seiler mot bedere tider!


Det må vel føles ganske bra?

fredag 12 juni 2009

Tips til B2C selgeren:
Altså Business to Costumer selgeren.

Når du har fått booket en tid med kunden å fått kunden til å sette av tid til å høre på ditt produkt er den tiden gull verdt!

Du må forsikre deg om at samtlige beslutningsfattere
Befinner seg innenfor din rekkevidde. Da kan kunden aldri si at noe skal konsulteres med noen andre.
Det er som sagt essensielt og om du ikke klarer å samle alle beslutningsfattere kan du like gjerne finne en ny tid

Når alle er på plass må du begynne å føre en DIALOG med kunden. Ikke en monolog. La kunden prate og gi deg alle ledetrådene du trenger. Så finner du noe til felles med kunden og blir litt kompis med alle parter. Det er som du vet fryktelig vanskelig å si nei til en kompis!

Gjør en bra behovsanalyse også har du en deal i boks ;)

torsdag 11 juni 2009

Menn over alle menn!

Menn over alle menn Espen Lie, har blitt anmeldt for 132 drap!

Men nå skal det jo sies at disse var i krig, da han var leiesoldat, så da synes vertfall jeg at omstendighetene er litt annerledes.
Og på den andre siden på ser jeg vil ikke noe mannlig over å drepe 2 barn under 18 år...

(Det skal selvsagt også sies at drapene ble tatt opp i 2005, da sa riksadvoktaten nei)

Hva synes dere om tiltalen?
Er omstendighetene helt annerledes når drapene har skjedd i krig?
Burde han bli tiltalt for dette?

onsdag 10 juni 2009

Aksjefonder er hett!

Aksjefonder er hett om dagen tross finanskrise og nedgangstider. Og økningen til aksjefonder forstsetter for 6 mnd. på rad i Sverige!

Russland er selvsagt på toppen sammen med Kina når vi ser på mest populære land å invistere i.

torsdag 4 juni 2009

Tips til dørselgeren:

Når man så vel har kommet seg frem til døren og har rett RMI, man er målbevisst og er klar til å ringe på døren er dette viktig:
Klargjør kjapt for kunden hvorfor du er der! Vær bestemt og fokuser på målet (salg eller booke et møte). Aldri glem av hver dør er en ny mulighet.

Du drar pitchen din (du kan lese mer om pitch her) med passion og entusiasme. Husk er det er DIN tur (your time to shine ;) Det er deg selv du selger for og få en for inn hos kunden. Om du ikke klarer det så når du garantert ikke målet.
Når du har solgt deg selv godt inn hos kunden og dere starter å få en bra relasjon kan du gå videre til "neste steg"

Neste steg er at du skal ta kommandoen. Der er du selv som er sjef og styrer samtalen. Vær sikker på at kunden vil kjøpe eller vil ha et møte. Bli litt "satt ut" om du ikke får et selvsagt JA. Når du får nei skal du selvsagt komme med smarte, ikke for vanskelige argumenter. Og still selvsagt spørsmål. Jobb med kunden for å få frem hva den egentlige grunnen til han sier nei. For alt du vet er det bare en liten bagatell.

Neste steg. Book møte, om du skal booke møte er det selvsagt at han skal ha det senere på kvelden. Om ikke det passer skal du aldri booke møte lenger frem en 2 dager. Etter 2 dager har kunden blitt kald og du må kjøre innsalget og alt på nytt. Du må starte på 0…

Neste Steg er en interessevekker. Noe positivt du skyter inn for å holde kunden interessert, og en grunn for kunden å slippe deg inn igjen senere. Du "sementerer" møtet og du er helt sikker på at du kommer inn.

onsdag 3 juni 2009

Kontanter i fond

Man tror at et fond burde invistere alle pengene og ikke ha noe som ligger og ikke tjener penger. Jeg skriver her om å ha kontanter i fond. Hvorfor ha kontanter i fond??


En bra grunn er man får mindere risiko. Jo mer likviditet i fondet jo mindere risiko.


En annen grunn kan være at det er litt usikkre tider og de lar pengene ligge til det blir sikrere tider.

Finnes det noen andre grunner som dere kjenner til at det er bra eller dårlig at fondet har en del kontanter?