måndag 16 februari 2009

Finn Vs. NAV - En tapt kamp (klikk for link)


http://www.dinside.no/803994/dette-virker-helt-rart

Saken er visst slik at på noen områder har NAV (en statlig aktør) flere stillinger enn Finn (en privat aktør) og omvendt. Og det er visst helt sjukt at disse tallene stemmer overens! Noe det slett ikke er i og med at det er 2 komplett forskjellige aktører vi snakker om. Finn er som skrevet tidligere en privat aktør som tar penger for annonsering. Nav derimot er en statelig aktør som er gratis og legger ut alle annonser i det offentlige, de private bedriftene som velger å bruke denne gratis tjenesten samt at de skanner en hel rekke aviser i Norge. Journalisten (Synne Hellum i din side) har visst ikke gjort all verden research før hun har satt i gang her...


Hun skriver også et spørsmål i teksten:
"er det mange arbeidsgivere som unngår Finn.no og bruker andre kanaler?"

Altså er det mulig å gjøre et så talentløst forarbeid før man lager en artikkel? Altså utgår hun fra at Finn er en selvsagt ekstern leverandør av stillingsannonser for alle bedrifter. Det er helt feil. Finn er bra aktør, men de tar seg godt betalt!
Finn er en aktør og en portal sammen med mange andre, Finn har alt fra Jobb til Reise. Det samme som bla. MSN har. Finn har 1,7 millioner besøkere i uken, MSN på sin side har 2,3 millioner besøkere i uken. Så det vil si at Finn er en mindre aktør på et stort marked.



Heldigvis har hun kontaktet noen som vet hva de snakker om. Nemlig Hans som er kontorsjef på NAV. Han poengterer selvsagt at NAV henter inn en god del flere annonser fra flere medium.

Men må si at dette er en latterlig artikkel fra DinSide, og blir litt skuffet. Jeg er nemlig en fast leser! Dårligere forarbeid og research har jeg aldri sett!


Dagens Tips om Stockholm:
Det finnes en skikkelig original indisk restaurant på Torsgatan 27. Den heter Razamahal og er billig, har sjarmerende innredning og maten er helt grei! Anbefales!

Inga kommentarer: