onsdag 11 mars 2009

fra Sverige får du HELE historien!

Leste denne artikkelen i VG på morgenen i dag også tenkte jeg å gjøre litt research. Artikkelen sier jo at Strömstad kommun har bestemt seg for å stenge systemet skjærtorsdag i år for å holde sprit sultne nordmenn som rømmer desperat fra Norge til Strömstad for å handle. Og det er jo sant som det står, det er en gammel (ikke så god kanskje) tradisjon. Når jeg ser på Wikipedia så kommer faktisk vi udugelige nordmenn opp under turistnæring! vi står altså da for 85% av Strömstad sin turistnæring. Dvs. at 85% av turist inntektene er det VI som står for. Og man må jo si at vi er ganske flinke til å oppføre oss (utenom på skjærtorsdag selvsagt), men de burde unne oss litt rabalder da vi står for nesten alle turistinntekter...

For the record har vi holdt på med denne skjærtorsdagstradisjonen siden 60 tallet!
Det er ikke verst...

hehe, et lite sitat fra Wikippdia:
"Årligen reser många norska ungdomar till Strömstad varje skärtorsdag på hejsatur, något som av Strömstadsborna ses som allt från ett problem till ett vårtecken"
Yes, et vårtegn når vi raver over grensen for å plyndre systembolaget for sprit!

En av de som ser oss som et problem er bla. systembolagseieren Martin Englund. Han mener at fyllefesten har pågått lenge nok. Snakk om idiot! Tenk så sinnsykt mye penger han taper når han stenger på den mest travle dagen på hele året.

Har sett utifra kommentarene at dere tror at jeg ikke forstår Strömstad beboerene sin frustrasjon. Da har dere nok oppfattet helt feil. Selvsagt forsår jeg at det er forstyrrende for de når en gjeng idioter invaderer byen deres hvert eneste år. Det du leser her er en ide og en annen vinkling. Og for all del folkens! Dette er jo tross alt en blogg, man må jo kunne skrive ting litt på kanten uten at man skal ta helt av! eller?

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Okey, om du hadde blitt igjen i Drammen, hadde du likt at svensker hadde kommet over til Drammen skjærtorsdag for å drikke seg sørpe, skape kolonne og lage leven (pluss å forsøple til de grader). Næh, tror det ikke.. Eller kanskje du ville... Ikke vet jeg.

Anonym sa...

Sammenligner Drammen med Stromstad.
Selv er jeg oppvokst pa grensa,a det er kun de siste 3 ar som det har utartet seg.Alle som bor i stromstad og de som driver forretning der,er veldig posetive til disse norbaggar som kommer til byen hver sjoertorsdag,samt hele aret for den saks skyld.
Mange fine normenn i byen hele aret,sa det er ikke normenn det er noe feil med,a da mener jeg normale normenn.Men det kommer en hel del sierompa halvfete smorbukker fra drammen og omegn,som er problemet.Raanere,volvo med terning og wonderbloom a alt det styleutstyr som finnes,der er problemet.
Hold dere hjemme dere halvfete skrullinger,a la de som har kost seg i 50 ar i stromstad,fortsette med det.
Ola potet,er lik seg over allt.
Hilsen en vietnam-tilfyttet grenserytter.

Roy A sa...

Bra poeng!