torsdag 5 mars 2009

Norske kvinner til Sverige for å ta abort!

Det har jo stått masse i media angående kvinner som stikker over grensa og tar abort, for forskjellige årsaker.
Kanskje barnet ikke var rett kjønn
Kanskje man fikk kalde føtter og det var for sent i Norge
Eller kanskje det bare var i sammenheng med en liten harry tur...
I Sverige er det slik at man får ta abort helt til uke 18, mens i Norge er det uke 12. Så det er ganske stor forskjell. Men en annen side av historien jeg ikke visste om var dette: I Norge skal man ikke få vite kjønnet før etter uke 12 (slik at man ikke skal ta abort om man har feil kjønn), men når man får vite dette i uke 12 så er det da fritt frem å sprade over grensen.

Den eneste løsningen på dette problemet kan være at enten får man ikke vite barnets kjønn før uke 18, eller at man ganske enkelt nekter nordmenn å ta abort i utlandet. Hvilket hadde vært enklest for alle...

Dette er jo selvsagt helt sjuk og uhumant og man forstår jo ikke hvordan et menneske kan bli så uetisk og moralsk inhabil!
Dagens Tips om Stockholm:
Jeg skal se "Menn som hater kvinner" i kveld, dere skal få tilbakemelding på neste innlegg (har en ambisjon om at det skal bli i morgen)

4 kommentarer:

Magnus sa...

Jag tycker verkligen det är en svår fråga allmänt men jag är också lite stolt över att Sverige har så pass liberala regler.

Anonym sa...

å ta abort fordi barnet var feil kjønn er jo helt sykt, det er jo faktisk et liv vi snakker om.. samme hvilket kjønn det er

Anonym sa...

Såg "Män som hatar kvinnor igår" och tyckte att det var en välgjord film, där framför allt fotot var väldigt imponerande. Böckerna är förstås bättre, som alltid är fallet, men filmen var helt klart sevärd också.

Roy A sa...

Magnus:
Ja, jeg synes også at det er litt å være stolt av. Sverige er forøvrig det eneste landet i skandinavia som har 18 uker...

Mari:
kult at du skriver kommentarer! :)
hvordan er det med deg i Afrika??

Johanna:
Den var kul! som du sier er det en riktig velgjort film som jeg ble riktigt imponert over!
Siden jeg likte filmen så bra kanskje jeg burde lese bøkene?