måndag 9 mars 2009

prøver DU å være bedre enn det du egentlig er??

I såfall finns det veldig mange andre som også prøver på samme sak! :)
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551381

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi som er fra utelanske opprinnelse, for å vise oss fram og få en bra jobb, må være 5 ganger bedre en norske kandidater i samme stillingen.... dette er latterlig!!!

Anonym sa...

Hvis du lærer deg å skrive norsk først, så har du sikkert en mulighet du også;)

Anonym sa...

Potensielle arbeidsgivere har seg selv å takke i denne sammenheng. Først pga de elektroniske søknadsskjemaene som må fylles ut i minste detalj, ofte har man kanskje hatt en "løslig" arbeidsavtale, hvor man har arbeidet en måned nå og da (spes. gjelder det studenter).

For det andre må man gjerne ha navn som BI, NHH, StatoilHydro, Orkla, DnB Nor, Yara, Telenor etc. etc. for at den potensielle arbeidsgiveren skal gidde å lese søknaden og CV'en din, og vurdere deg på lik linje med de andre søkerne.

Det er blitt slik at kjente navn og "merkevarer" har fått større betydning enn kandidatenes faktiske kunnskaper egenskaper.

Skal man ha en mulighet til å bli vurdert må man jo komme gjennom det først nål - øyet!

Anonym sa...

Og kanskje det andre, tredje og fjerde nål-øyet.

Anonym sa...

I mitt tilfelle fikk jeg en kremjobb ved å være ærlig. Jeg har hadde et hull på litt over 5 år på min CV, dette hullet fylte jeg ved å skrive nøyaktig ha jeg hadde gjort de fem årene; jeg solgte narkotika.

Denne bakgrunnen kombinert med en mastergrad fra Universitetet i Oslo og referanser som bekreftet at jeg har lagt mitt liv som kriminell bak meg ga meg en mellomleder stilling i en mellomstor bedrift.

Uansett hva du har gjort i livet, enten det har vært å spille WoW, se på såpeoperaer, kriminalitet, fengselsopphold, langvarig sykdom er greit, så lenge du har lært noe av det.

Anonym sa...

Hvilken mellomstor bedrift er dette? Tipper mellomstor bedrift innenfor salg av "narkotika". Da hadde du jo hvertfall relevant arbeidserfaring. Nå vet ikke jeg hva du definerer som kremjobb, men i ditt tilfelle ville jeg tippet gass sniffer for Tine kremtopp.

Anonym sa...

Selv har jeg ikke, eller kommer ikke til å "pynte" på CV'en min. men arbeidsmarkedet i dag er strammere enn det var for f eks 2 år siden.

I dag er det svært få relevante jobber (i allefall innen mange fagområder), arbeidsgiveren står ikke på trappa og venter på deg lenger. Men vil ha et super menneske som er svært høyt utdannet, ved en svært "god" skole, og som er resultatorientert, stå - på - holdning, brenner for jobben, kjempe humør, en som gjerne kan 3 språk flytende, har 5 - 10 års erfaring, men som likevel er ung ( gjerne ikke eldre enn 25 år), og aldri skal ha barn eller kommer til å bli sykmeldt.

Leser man en jobb annonse i dag, så forstår man at dersom man ikke skriver minst 5 bra ting om seg selv, som stemmer overens med annonsen, har man ikke sjans. Uavhengig av om arbeidsgiveren eller du selv, forstår alle de egenskapene de søker etter, og du mener å inneha.

Anonym sa...

Jeg slet for noen år siden med å skaffe meg jobb. Fra de aller fleste potensielle arbeidsgivere fikk jeg ikke engang et svar på søknaden min. Jeg fant ut at jeg måtte ta noen grep for å få jobb, blant annet fylte jeg hullene i CV'en min. Plutselig fikk jeg svar på søknadene mine. Nå jobber jeg sammen med ei jente som har vært arbeidsledig i ett år før hun kom til min arbeidsplass, hun står på som bare det, hun... Det virker som om mange griner på nesen av at man har vært arbeidsledig, som om det er synonymt med latskap og udugelighet.

Roy A sa...

Jo, men det stemmer nok at hull i CV'en = lat og ubrukelig. Men er faktisk helt enig i at man burde hvertfall treffe personen og gi den en sjangse!