onsdag 25 mars 2009

Presentere et produkt!


Roy André Salgsskole:

Å kunne presentere et produkt er livsviktigt i en selgers rolle. Her er noen knagger du kan bruke for å bygge opp din egen presentasjon!:
Dette er første steg, du har møtt/ringt personen og nå legger du frem hva du vil snakke om så den blivende kunden vet hva det dreier seg om.
Smalltalk! Når du har lagt frem hva du skal prate/vise kan du godt smyge inn litt smalltalk. Det er viktig at dette kommer naturlig. Om du jobber mot privatmarkedet vil du finne noe til felles med kunden, om du jobber mot bedriftsmarkedet passer du på og ikke bli for privat.
Behovsanalyse! Analyser behovet via veltenkte spørsmål til kunden.
Nå har vi kommet til selve presentasjonen! Start med den ene delen av produktet og pass på å få masse delaksept og vær flink til å ta kundspauser slik at kunden kan la ting synke inn. Så starter å binne ting opp til behovsanalysen slik at kunden kan relatere til. Få kunden til å føle at dette er en løsning på deres problem.

Kjapt kan vi dele det opp slik:
Finn behovet og presenter produktet
Når du presenterer produktet henviser du til behovet
Når du skal selge produktet henviser du til presentasjonen og behovet (da er det veldig vikigt at du har fått masse delaksept slik at du kan henvise til "men du sa jo" og da har du han i boks ;)


Dagens Tips om Stockholm:

Jeg skal på stand up på syster o bror igjen, det blir sikkert kjempe bra. Har booket sånn kult bord ved scenen og greier så det blir nok FETT :)

Inga kommentarer: